Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5
Results 61 to 74 of 74

Thread: Excellent article on RAM issues in new Nokia S60 phones.

  1. #61
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ashburn, VA/Rockville, MD
    Posts
    9,326
    Device(s)
    BB9700
    Carrier(s)
    At&t
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Ago Vino Verita
    As I was mentioning to a few people before, this is one of the reasons why I ended jumping ship to a TyTN. On a clean boot I am running easily about 25megs of RAM on a 64meg unit. And this is while running three, albeit small apps in the background and the Today screen full of plug-ins, which would be on the same note as the Standby screen.

    Nokia, what is going on? Don't keep us waiting. Throw a bone to us tech-heads.
    I agree...if they're going to pound the "multimedia computer" into our heads they better realize that they're released some real "under powered" computers when they don't offer up the appropriate RAM. Fp1 phones have allowed us to see the light in regards to a lightning fast UI but they need to bolster up the RAM in ALL s60 devices, not just the E90.

    ..and throw a little more juice our way...we know you can do it....E61 family has it and you know the the N73 has it.....Take a look at the N95 sales...you know we'll spend the extra buck for something that's done right. (although the N95 isn't all there imo)
    BB9700 PIN: 2190dd6e

  2. #62
    Join Date
    May 2007
    Posts
    110
    Device(s)
    N95 in approx 6 days!
    Feedback Score
    0
    N95 still suffers from a lot of RAM issues, how much more would it cost to put in a li'l more RAM anyway?

  3. #63
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    349
    Device(s)
    Nokia 6280 Nokia E66
    Carrier(s)
    T-mobile
    Feedback Score
    0
    can anyone confirm if the n95 does or does not have 64mb RAM thats kinda sad if it doesn't, alot of smartphones today have 64
    yea...

  4. #64
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ashburn, VA/Rockville, MD
    Posts
    9,326
    Device(s)
    BB9700
    Carrier(s)
    At&t
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by v1ralIV
    can anyone confirm if the n95 does or does not have 64mb RAM thats kinda sad if it doesn't, alot of smartphones today have 64
    It has 20 available to the user. Those other smartphones that sport 64mb's have roughly the same amount at their disposal. You need to get them into triple digits to equate to a more user friendly phone imo. I'm drooling over the thought of 80 free mb's of RAM and 4gigs of storage for my E90!

  5. #65
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    12
    Feedback Score
    0
    I really wish that

  6. #66
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    98
    Device(s)
    3230
    Feedback Score
    0
    The fastest S60v3 phone is N76
    It has 90MB RAM !!!

  7. #67
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ashburn, VA/Rockville, MD
    Posts
    9,326
    Device(s)
    BB9700
    Carrier(s)
    At&t
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by BlueSun
    The fastest S60v3 phone is N76
    It has 90MB RAM !!!
    Sorry bro...E90 has 128 of which nearly 80 are available to the user upon boot. N76 has 40 available which isn't too shabby either and should be plenty for anything you desire.....that is of course until that tiny little battery dies on you...

    edit:...and RAM doesn't necessarily determine how fast it's going to be. It's the amount of virtual memory available to you....of course the more the merrier but a fast processor is part of the equation.

  8. #68
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NYC
    Posts
    3,042
    Device(s)
    A1200/Ming (25p firmware & Modified with volume gain, & EDGE,others)
    Carrier(s)
    AT&T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by greenteeth
    Sorry bro...E90 has 128 of which nearly 80 are available to the user upon boot. N76 has 40 available which isn't too shabby either and should be plenty for anything you desire.....that is of course until that tiny little battery dies on you...

    edit:...and RAM doesn't necessarily determine how fast it's going to be. It's the amount of virtual memory available to you....of course the more the merrier but a fast processor is part of the equation.

    I have made a memory swap application before for linux phones in the past.. The application basically take memory from the memory card and created virtual ram with it.. I wish i knew how to port it for you guys.. Any developers for s60 here? we can work together to make it happen..


    ~Alpha~
    -Motorolafans.com Administrator-

    -ModMyMobile.Net Administrator-

    ~Still Accepting A1200 & E6 phones to Modify to your liking. Contact me if you are interested for a list of what i can do for you & your phone~

  9. #69
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    23
    Device(s)
    Nokia n95 Sand [Finland]
    Carrier(s)
    Rogers
    Feedback Score
    0
    on the n95's at what point do you guys start to get low memory messages or a complete freeze up of the phone? like how many apps and which apps are u running?

    Thanks

  10. #70
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    5,984
    Device(s)
    Nokia Lumia 925
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Music player + web will often cause memory error
    Music player + maps will often cause memory error

  11. #71
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,697
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Alpha43
    I have made a memory swap application before for linux phones in the past.. The application basically take memory from the memory card and created virtual ram with it.. I wish i knew how to port it for you guys.. Any developers for s60 here? we can work together to make it happen..


    ~Alpha~
    That would be great! where can we look for info on porting into S60? I'll help where I can...dont know too much about it but I'm a quick learner

  12. #72
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NYC
    Posts
    3,042
    Device(s)
    A1200/Ming (25p firmware & Modified with volume gain, & EDGE,others)
    Carrier(s)
    AT&T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by CingularWRX
    That would be great! where can we look for info on porting into S60? I'll help where I can...dont know too much about it but I'm a quick learner

    Thats where the nokia experts would need to help me. haha

    We can make up to a 128mb memory swap. But usually 64mbs work the best.

    I am very suprised that no other developer has ever made one for s60...


    ~Alpha~

  13. #73
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Upland
    Posts
    97
    Device(s)
    T-Mobile S/E T610
    Feedback Score
    0
    so there's pretty much no resolution on ram issues?

    I should sell my e70 :shifty
    ___________
    tetatdo

  14. #74
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    toronto
    Posts
    145
    Device(s)
    nokia e71-2
    Carrier(s)
    mobilicity
    Feedback Score
    0
    My e50 got much better with the newer firmware: I can run 3 java apps at the same time instead of one. I am a happy camper now

Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5

Bookmarks