Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: SIM card change

  1. #1
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    675
    Feedback Score
    0

    SIM card change

    I have a TF cell that I deactivated because I ported the number to a different cell. The SIM is still in the phone. Can it be reactivated with a new number using that same SIM for someone else to use or do they need to put a new SIM in it and start from scratch in order to activate/use it?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    13,298
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by mizwiz View Post
    I have a TF cell that I deactivated because I ported the number to a different cell. The SIM is still in the phone. Can it be reactivated with a new number using that same SIM for someone else to use or do they need to put a new SIM in it and start from scratch in order to activate/use it?
    Yes, if it is a TF Vzw SIM card.

    TF AT&T and TF T-Mobile SIM cards can't be reused, as far as I know.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    7,454
    Device(s)
    LG Q6, Moto E5, LG G6
    Carrier(s)
    TF/AT&T, TF/Verizon, FreeUp
    Feedback Score
    0
    Does the phone use Verizon or AT&T, T-mobile? TF usually allow a Verizon SIM to be reused, but not one for AT&T or T-mobile.

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Location
    BFE
    Posts
    8,540
    Device(s)
    LG G2, Moto G5+, Moto E4, (Droid Mini, GS3, Droid4, L41C, Droid3, S390G, LG500G, T404G, T301G, V170)
    Carrier(s)
    Total Wireless (Verizon, Red Pocket, Tracfone)
    Feedback Score
    0
    Also, how old is the phone?
    Maybe mention the model.

    Depending on the are they may not reactivate it.

    Like a phone w/o VoLTE on Verizon or old 2G phone on AT&T.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    675
    Feedback Score
    0
    It uses Verizon when it shipped, I read somewhere.
    Quote Originally Posted by hpham View Post
    Does the phone use Verizon or AT&T, T-mobile? TF usually allow a Verizon SIM to be reused, but not one for AT&T or T-mobile.
    Sent from my moto g(7) power using HoFo mobile app

  6. #6
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    675
    Feedback Score
    0
    It's an Alcatel MyFlip A405DL 4G LTE VoLTE enabled.
    Quote Originally Posted by ST Dog View Post
    Also, how old is the phone?
    Maybe mention the model.

    Depending on the are they may not reactivate it.

    Like a phone w/o VoLTE on Verizon or old 2G phone on AT&T.
    Sent from my moto g(7) power using HoFo mobile app

  7. #7
    Join Date
    May 2011
    Location
    BFE
    Posts
    8,540
    Device(s)
    LG G2, Moto G5+, Moto E4, (Droid Mini, GS3, Droid4, L41C, Droid3, S390G, LG500G, T404G, T301G, V170)
    Carrier(s)
    Total Wireless (Verizon, Red Pocket, Tracfone)
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by mizwiz View Post
    It's an Alcatel MyFlip A405DL 4G LTE VoLTE enabled.
    That one can likely be reactivated with the old SIM.

  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Location
    BP subsidized Gulf Coast
    Posts
    6,852
    Carrier(s)
    Tracfone
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by mizwiz View Post
    It's an Alcatel MyFlip A405DL 4G LTE VoLTE enabled.

    Sent from my moto g(7) power using HoFo mobile app
    The serial number of a TF Verizon SIM begins with 891480

    Use this app to show your SIM s/n. also called ICCID
    https://play.google.com/store/apps/d...ersaadeh.iccid

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    13,298
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Tracfancier View Post
    The serial number of a TF Verizon SIM begins with 891480

    Use this app to show your SIM s/n. also called ICCID
    https://play.google.com/store/apps/d...ersaadeh.iccid
    Can that app be installed on a Alcatel MyFlip A405DL?

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Location
    BP subsidized Gulf Coast
    Posts
    6,852
    Carrier(s)
    Tracfone
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Boz1 View Post
    Can that app be installed on a Alcatel MyFlip A405DL?
    I do not know. I included it for her possible use and others who might not know it is available.

  11. #11
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Central Iowa
    Posts
    965
    Device(s)
    Galaxy J7 Sky Pro SM-S727VL, Galaxy J3 Sky SM-S230VL, ZTE Z723EL, ZTE Z233VL
    Carrier(s)
    Straight Talk, Total Wireless
    Feedback Score
    0
    There is no way to install any Google Play Store apps on the Alcatel MyFlip A405DL that I can find.

  12. #12
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    California Gold Country
    Posts
    7,051
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by advcomp2019 View Post
    There is no way to install any Google Play Store apps on the Alcatel MyFlip A405DL that I can find.
    Yes, the MyFlip uses the KaiOS operating system. There are apps from KaiOS. Does the MyFlip have the KaiStore app on it?

  13. #13
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Central Iowa
    Posts
    965
    Device(s)
    Galaxy J7 Sky Pro SM-S727VL, Galaxy J3 Sky SM-S230VL, ZTE Z723EL, ZTE Z233VL
    Carrier(s)
    Straight Talk, Total Wireless
    Feedback Score
    0
    The MyFlip does have KaiStore on it.

  14. #14
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    California Gold Country
    Posts
    7,051
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by advcomp2019 View Post
    The MyFlip does have KaiStore on it.
    I have not heard of anyone trying those apps. Most are entertainment, but a few utilities.

    Hope that an enhanced version of the MyFlip comes out, like the AT&T Smartflip or T-Mo Go Flip 3. Those have Google Assistant which might be useful for voice commands.

  15. #15
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Central Iowa
    Posts
    965
    Device(s)
    Galaxy J7 Sky Pro SM-S727VL, Galaxy J3 Sky SM-S230VL, ZTE Z723EL, ZTE Z233VL
    Carrier(s)
    Straight Talk, Total Wireless
    Feedback Score
    0
    Yea, there is not that many apps that seem useful.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. BB8800 sim card change
    By bjenkins17 in forum BlackBerry
    Replies: 6
    Last Post: 04-17-2007, 08:04 PM
  2. Question about Sim Cards/changing numbers
    By pitheist in forum T-Mobile
    Replies: 5
    Last Post: 12-30-2005, 10:11 AM
  3. k500i White Flashing Screen after SIM card change
    By techie333 in forum SonyEricsson
    Replies: 6
    Last Post: 01-12-2005, 09:31 PM
  4. SIM card change delays
    By dswallow in forum T-Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2003, 02:31 AM
  5. SIM card change
    By Mr.bobo in forum Nokia
    Replies: 19
    Last Post: 12-02-2001, 03:29 PM

Bookmarks