Results 1 to 11 of 11

Thread: Moto G stopped working on T-Mobile

  1. #1
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0

    Moto G stopped working on T-Mobile

    About a year ago, I bought a brand new unlocked Moto G phone for my mom to use on T-Mobile. The phone has worked fine all this while until now it is just not connecting to the T-mobile network. We called customer service and they were not able to fix the issue. They told us to go to a local store and put in a new sim card and tries different things and it is still not connecting to the T-MOBILE network. Now, they are telling us that they have seen this problem more often. They suggested that a recent updates to the T-mobile network seems to have caused this and other phones not to connect to the network. They are now suggesting that we buy another phone? Never heard of this crap before. Phone was bought brand new last year and it has never been dropped but because they update something on your network, my mom can't use her phone anymore?

    Any advice?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Gulf Coast
    Posts
    15,895
    Device(s)
    Moto G7 Power, Nexus 5X
    Carrier(s)
    T-Mobile, PagePlus
    Feedback Score
    0
    Which model Moto G and where are you trying to use it?
    Donald Newcomb

  3. #3
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0
    I think it's the Moto G6

  4. #4
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0
    Moto G Play

  5. #5
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0
    Actual, it is the Moto G4 Play and it is being used in NYC. Phone worked fine for o er a year and now it won't connect to the T-mobile network.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0
    It is actually the Moto G4 Play. It is being used in New York City.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Gulf Coast
    Posts
    15,895
    Device(s)
    Moto G7 Power, Nexus 5X
    Carrier(s)
    T-Mobile, PagePlus
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by navyson View Post
    It is actually the Moto G4 Play. It is being used in New York City.
    XT1604, XT1602, XT1607, XT1609, XT1601 or XT1603?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    The Swamp
    Posts
    1,097
    Device(s)
    Moto E4 Plus
    Carrier(s)
    FreedomPop, Red Pocket (AT&T & Verizon)
    Feedback Score
    0
    The sim card is tricky to seat properly on that model, especially if an adapter is used. I had to press down firmly when inserting the card to get it to hit the contacts properly. Sometimes it took a lot of fiddling when doing sim swaps to get the cellular connection to work.

    It's a poor design for sure!!

  9. #9
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Raleigh
    Posts
    224
    Carrier(s)
    t-mobile, at&t, FI
    Feedback Score
    0
    Go to an at&t store and try out their SIM - see if you can connect to their network.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    110
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    Good idea.

  11. #11
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    85
    Feedback Score
    0
    Thanks for all the responses. I don't know the specific model Moto G4 Play. My brother brought the phone to another T-mobile store and they are having the same problem when they insert another SIM card(no T-mobile service). I told my brother to bring it to a AT & T store when he gets a chance to verify if the issue is specific to T-mobile.

    In the interim, I am sending my mom my previous smartphone(HTC M8) which still works like a champ.

Similar Threads

  1. Will the Moto X XT1058 work on T-Mobile?
    By DeliciousChicke in forum T-Mobile
    Replies: 8
    Last Post: 06-28-2015, 12:47 PM
  2. Data plan stopped working on T-mobile prepaid
    By binaryloop in forum T-Mobile prepaid
    Replies: 3
    Last Post: 03-23-2012, 02:20 PM
  3. MMS Receive Stops Working on Simple Mobile
    By bocastephen in forum T-Mobile prepaid
    Replies: 0
    Last Post: 12-10-2010, 08:10 PM
  4. QTEK 9100 Stops Working on T-Mobile EVERY DAY!
    By sevance in forum Windows Mobile (Before 7)
    Replies: 4
    Last Post: 02-20-2006, 09:28 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-21-2005, 01:40 PM

Bookmarks