Results 1 to 4 of 4

Thread: WAP settings for T-Mobile NL?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    4
    Device(s)
    HTC TyTN
    Carrier(s)
    T-Mobile NL
    Feedback Score
    0

    Question WAP settings for T-Mobile NL?

    I'm trying to find the WAP settings for my unlocked HTC TyTN phone with my T-Mobile service here in The Netherlands. I have the T-Mobile package that includes the EUR 9.95/mo. Internet access.

    When I try the Bluetooth tether instructions at http://www.howardforums.com/showthread.php?t=713383, I get various error messages after the BT modem "dials" to connect. I suspect that the problem stems from me using the T-Mobile U.S.A. initialization string: at+cgdcont=1,"IP","wap.voicestream.com".

    I've called and e-mailed T-Mobile NL, with no luck so far. The customer service rep had no idea what I was talking about. Still waiting on an e-mail reply.

    Would be grateful for any suggestions...

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Köln, Germany/Redwood City, CA
    Posts
    15,317
    Device(s)
    T-Mobile MDA II w/Plantronics M3000 (Primary)
    Carrier(s)
    E-Plus (DE)
    Feedback Score
    0
    Try asking in the PocketPC Forums:

    http://www.howardforums.com/forumdisplay.php?f=181

    Welcome to HoFo by the way!!
    Born/Raised: Redwood City, CA, USA
    Live in: Cologne, Germany (May 2004)
    German (Fluent) and English (Fluent)

    Nokia Series 40 and Series 60 Reset Codes:
    http://www.howardforums.com/showthread.php?t=640135

    Prepaid Options for Abroad:
    http://www.prepaidgsm.net
    http://www.howardforums.com/showthread.php?t=622551

    Worldwide GPRS settings:

    http://www.access-sys-eu.com/GPRS_Settings.95.0.html

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    4
    Device(s)
    HTC TyTN
    Carrier(s)
    T-Mobile NL
    Feedback Score
    0
    Hey, thanks. HoFo is pretty awesome.

    I just figured out an initial solution, with a little (few hours) more trial and error. All I had to do was:

    * In the modem initialization string, replace the WAP name "wap.voicestream.com" with "internet"

    * In Firefox, Tools / Options / Connection Settings, check "Auto-detect proxy settings for this network"

    * In Outlook, no changes needed to send/receive via POP3 (for me, anyway)

    * In Yahoo IM, in Preferences / Connection, check "no network detection" -- I even tried out a Yahoo Voice call and it works fine, a little tinny but sufficient until I get home DSL setup in a couple weeks

    Now the only problem is that my BT connection to my HTC TyTN drops every few minutes or so. I suspect it remains connected when there's activity but drops if it sees no activity for a bit - just speculating. I imagine there are other posts on HoFo that will help me troubleshoot that.

    Well, there is one other problem -- I'd rather connect via USB, as other posts have suggested that's faster than BT. But for some reason when I try to install, Windows gives me an error that the .ini file that I copied over from my setup CD doesn't contain modem information. Weird.

    Thanks, again, for your suggestion to look at the Pocket PC forums -- there's a ton of great info there!

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Köln, Germany/Redwood City, CA
    Posts
    15,317
    Device(s)
    T-Mobile MDA II w/Plantronics M3000 (Primary)
    Carrier(s)
    E-Plus (DE)
    Feedback Score
    0
    No problem

Bookmarks